Gustul acestui preparat este inegalabil dacă îl vom pregăti într-un vas ceramic.
Ingrediente
- 3 kg carne de pui
- slănină
- morcovi
- cartofi
- pătrunjel rădăcină și frunze
- mărar
- frunze de țelină
- boia de ardei
- tarhon
- sare
- piper
Mod de preparare
- Se călește ceapa cu slănină, boia de ardei iute și dulce, circa 10 minute.
- Se pune apoi carnea de pui prăjită separat.
- Se adaugă apă și condimente (sare, piper).
- Când mâncarea începe să fiarbă, se pun zarzavaturile tăiate cubulețe (morcovi, pătrunjel), cartofii, frunzele de pătrunjel verde și tarhonul.
Muzeograful Karla Roșca, de la Muzeul ASTRA, a aflat această rețetă de la familia de meșteri olari Maria şi Gábor Leş, din Bodony, Ungaria, în 2013 și a publicat-o în cartea sa „Povești din
bucătăria olarului” (Editura Astra Museum, Sibiu, 2016).