[directions title=”Mod de preparare”]
- 1,5 kg carne de vită (de la coadă) se prăjește pe plită cu grijă, să rămână zemoasă.
- Cu o jumătate de oră înainte de servire, se ia o linguriță de zahăr, care se caramelizează într-un pic de untură, se face cu făină un rântaș mic și închis la culoare, se adaugă 100 ml de vin roșu și, la nevoie, încă un pic de supă sau apă și se lasă să dea un clocot.
- Se amestecă o lingură de muștar, 1/2 lingură de capere, un pic de suc de lămâie și 2 linguri de smântână cu rântașul, se lasă să dea un clocot și se pasează acest sos peste friptura frumos tranșată.
- Lângă friptură, se pot servi gogoșele de cartofi sau orice fel de găluște.
[/directions]
Rețetă publicată de Elise Fröhlich în cartea „Bucătăria transilvăneană”, ediția a V-a, Sibiu, 1910.