Eurorando 2021: toate drumurile duc spre Sibiu

Eurorando 2021: toate drumurile duc spre Sibiu

Siebenbürgischer Karpatenverein (SKV) – Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor continuă pregătirile pentru organizarea la Sibiu, în 2021, a celui mai mare eveniment turistic de drumeție european: Eurorando.

Cu toate dificultățile apărute ca urmare a restricțiilor din ultima perioadă, pregătirile pentru Eurorando avansează „aproape normal“, potrivit asociației. Pe site-ul evenimentului sunt prezentate mai multe rute culturale și de drumeție în județul Sibiu sau împrejurimi, trasee pentru care deja se pot înscrie cei interesați.

Marcel Șofariu, președinte SKV: “Rezervările pentru participare la turele de drumeție din toamna anului viitor din zona Sibiului au început de câteva zile și evoluează într-un ritm încurajator.”

SKV a lansat două proiecte finanțate de municipalitatea sibiană în perspectiva Eurorando 2021.

„Sibiul și civilizația muntelui – implicare și promovare”

SKV urmează să pregătească 80 de călăuze/ghizi locali, entuziaști, buni cunoscători ai locurilor, ai istoriei și naturii ținutului, pentru conducerea în teren a grupurilor și sprijinirea gestionării evenimentului Eurorando și care, odată terminată pregătirea teoretică și practică, să poată contribui competent la dinamizarea turismului de drumeție individuală sau în grup în zona Sibiului. Voluntarii vor fi instruiți, examinați și atestați în baza programei elaborată de Asociația Europeană de Drumeție ERA și vor activa fără remunerație doar în cadrul asociațiilor de drumeție, organizând și conducând colegii de club pe trasee marcate și de dificultate mică sau medie.

„Sibiu – leagănul celei mai vechi asociații de drumeție din România”

Al doilea proiect se va materializa prin editarea unei cărți dedicată asociației SKV, cu sediul în Sibiu, care împlinește 140 de ani de la înființare. Cartea va trata perioada de pionierat, construcție și dezvoltare (1880-1945) încheiată brutal cu desființarea asociației, continuitatea tradițiilor prin vechi membri și urmașii lor în perioada 1945-1990 și renașterea asociației sub forma a două entități separate geographic, la mare distanță, dar animate de țeluri comune și legate printr-un parteneriat activ: Asociația SKV din România și Secțiunea Carpați din DAV/ Clubul Alpin German.


foto: Cisnădioara / eurorando.eu

Răspunde