Dor de munte! Cabana Suru, redeschisă din această săptămână

Dor de munte! Cabana Suru, redeschisă din această săptămână

Echipa cabanei Suru anunță redeschiderea începând cu data de vineri, 12 iunie, cu respectarea măsurilor de protecție impuse în perioada stării de alertă.

Cabana Suru se află în Munții Făgăraș, pe muchia Moașei, la altitudinea de 1.450 metri, și dispune de 32 locuri în patru camere.

Cazarea se face numai cu rezervare în prealabil, completând următorul formular: https://cabanasuru.com/rezervari/. Conform recomandărilor DSP Sibiu, toți oaspeții vor fi înregistrați într-o bază de date. Dacă prezentați simptome de gripă sau răceală, este necesar să amânați ieșirea. E obligatoriu să aveți sac de dormit, deoarece paturile nu au așternut, ci doar o învelitoare peste saltea. În interiorul cabanei, e obligatorie purtarea măștii (se acceptă și bandane/buff-uri), precum și distanței minime de 1,5 metri. De asemenea, turiștilor li se recomandă să petreacă timpul, pe cât posibil, în afara cabanei și în grupuri mici.

Construită în anul 1940, de Turing Clubul României, cabana este primul loc de popas în parcurgerea crestei Făgărașului de la vest la est și a fost baza de plecare pentru multe generații de turiști care urmau acest traseu pitoresc în anii ’60-’90. Tot de la cabana Suru, plecau pe timp de iarnă zeci de echipe de alpiniști care parcurgeau creasta în cadrul Campionatului Național de Alpinism.

Un incendiu devastator a ars din temelii cabana, în decembrie 1996. Până în 2000, Suru cade în uitare, iar turiștii rar mai vizitează zona. Apoi este amenajat de către voluntari un refugiu pe amplasamentul vechiului grajd, acesta s-a degradat, însă a fost renovat și, din iulie 2012, își recapătă funcțiunea de cabană și reintră în circuitul turistic. În 2016, cabana Suru a fost din nou renovată și extinsă cu un corp nou de clădire.

„În fiecare an este vizibilă transformarea, iar scopul nostru, recunoastem ambițios, este ca «Suru» să devină un etalon pentru ceea ce trebuie să fie o cabană montană”, spune echipa cabanei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *