Delicii din Deltă

Delicii din Deltă

Aproape 5.500 de vizitatori s-au bucurat de cea de-a patra ediție a Sărbătorii Deltei, în Muzeul ASTRA, în acest sfârșit de săptămână.

La Târgul de țară din Muzeul în aer liber, ei s-au ospătat cu porții zdravene de malasolca, o mâncare tradițională din Deltă, făcută din cartofi fierți, mujdei și pește, precum și cu delicioasa ciorbă de pește ca în Delta Dunării.

În total, s-au consumat peste 300 de porții de mâncare tradițională, pentru care s-au folosit aproape 50 kg de pește.

Cătălin și Valentin, doi pescari din satul Mila 23, au demonstrat că nu apa de Dunăre face cea mai bună ciorbă de pește, așa cum spune legenda, ci oamenii pricepuți ai locului. Cei doi au prins peștele în lacul din muzeu, l-au pregătit ca la ei acasă și l-au oferit cu drag oaspeților.

Tot Valentin și Cătălin au fost ghizii unei mici expoziții organizate la Târgul de țară, inspirată din arhiva Muzeului ASTRA și din cercetările întreprinse de muzeografi în Deltă cu 50 de ani în urmă, unde cei interesați au putut vedea imagini cu scene pescărești și unelte arhaice, precum vintire, cuțite de pescuit și nabolcă, folosite „pe baltă” de locuitorii din Deltă.

Răspunde