Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Arta plastică întâlnește arta culinară!

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Separă cozile ciupercilor.
  2. Mărunțește cozile și gătește-le în unt.
  3. Adaugă ceapă, usturoi și nucă.
  4. Amestecă totul cu pesmet.
  5. Umple ciupercile cu amestecul.
  6. Presară parmezan.
  7. Coace până când brânza se rumenește, iar ciupercile lasă zeamă.

[/directions]

Până stau ciupercile în cuptor, vă invităm să admirați tabloul „Lumini roșii” al artistului sibian Peter Connerth, lucrare de referință a proiectului „Brukenthal contemporan: culoare și gust”.

Conceptul proiectului continuă asocierea tematică dintre gastronomie și colecțiile Muzeului Național Brukenthal, ajungând în zilele noastre, după ce a explorat, în proiectele precedente, epoca medievală și cea baroc. Din nefericire, etapa de desfășurare a coincis cu criza determinată de evoluția pandemică a noului coronavirus, îngreunând cercetarea culinară, odată cu izolarea fizică și închiderea restaurantelor. Cu toate acestea, proiectul a dobândit o deschidere specială prin ajutorul național și internațional oferit de 15 chefi și mixologiști.

Răspunde