Arta plastică întâlnește arta culinară!
[directions title=”Mod de preparare”]
- Separă cozile ciupercilor.
- Mărunțește cozile și gătește-le în unt.
- Adaugă ceapă, usturoi și nucă.
- Amestecă totul cu pesmet.
- Umple ciupercile cu amestecul.
- Presară parmezan.
- Coace până când brânza se rumenește, iar ciupercile lasă zeamă.
[/directions]
Până stau ciupercile în cuptor, vă invităm să admirați tabloul „Lumini roșii” al artistului sibian Peter Connerth, lucrare de referință a proiectului „Brukenthal contemporan: culoare și gust”.
Conceptul proiectului continuă asocierea tematică dintre gastronomie și colecțiile Muzeului Național Brukenthal, ajungând în zilele noastre, după ce a explorat, în proiectele precedente, epoca medievală și cea baroc. Din nefericire, etapa de desfășurare a coincis cu criza determinată de evoluția pandemică a noului coronavirus, îngreunând cercetarea culinară, odată cu izolarea fizică și închiderea restaurantelor. Cu toate acestea, proiectul a dobândit o deschidere specială prin ajutorul național și internațional oferit de 15 chefi și mixologiști.