Cei mai buni chefi din România pe care să-i urmărești pe Instagram

Cei mai buni chefi din România pe care să-i urmărești pe Instagram

În România există foarte mulți bucătari care și-au câștigat bunul renume în întreaga lume. Preparatele lor sunt apreciate chiar și peste hotare și se regăsesc în meniurile locațiilor cu stele Michelin, iar pe meleaguri autohtone ele pot fi servite în marile restaurante de lux.

Dacă vrei să te inspiri din rețetele lor, să afli ponturi și trucuri utile în bucătărie sau, de ce nu, să descoperi mai multe despre viața lor personală, trebuie să știi care sunt cei mai buni chefi din România pe care merită să-i urmărești pe Instagram!

Chef Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu este o prezență foarte îndrăgită pe micile ecrane, fiind jurat într-unul dintre cele mai mari competiții culinare televizate ale momentului. În plus, el coordonează echipa de bucătari a celebrei Berării din incinta parcului Herăstrău. Acesta preferă meniurile clasice, din care nu lipsesc produsele din carne atât de apreciate de români. Printre ele se numără cârnații, burgerii, sau chiar tradiționalii mici. De altfel, chef Scărlătescu a și lansat o gamă de produse din carne care cuprinde mici, cârnați și sarmale, în colaborare cu o fabrică de prelucrare a cărnii.

Chef Sorin Bontea

Cariera lui Chef Sorin Bontea începea la 16 ani, atunci când acesta lucra ca ajutor de bucătar. De altfel, el a lucrat foarte mulți ani și în bucătăriile vaselor de croazieră. Astăzi, el deține propriul restaurant într-o zonă de lux a capitalei. Acolo poți savura rețetele sale, inspirate din gastronomia asiatică. Alături de Chef Scărlătescu și de Chef Florin Dumitrescu, acesta face parte din juriul unui cunoscut show culinar. ”Rețete fără frustrări pentru persoanele cu gută” este numele cărții pe care acesta a lansat-o și pe care a catalogat-o drept unul dintre cele mai frumoase proiecte ale sale.

Chef Florin Dumitrescu

Așa cum spuneam mai devreme, chef Florin Dumitrescu face parte din juriul celei mai urmărite emisiuni culinare de la noi din țară. În plus, acesta este bucătar-șef la un binecunoscut restaurant cu pretenții din București. Chef Dumitrescu invită pofticioșii nu doar să îi încerce rețetele, ci și să îi descopere gândurile pe care acestea le-a scris în cele două cărți ale sale: ”Gătește cu mine” și ”Românește. Punct și de la capăt”.

În calitate de ambasador al programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, chef Florin Dumitrescu a promovat gastronomia specifică Sibiului și Transilvaniei de sud prin apariții publice și în media, dar și prin cartea sa culinară ”Românește. Punct și de la capăt”, lansată la Sibiu.

Chef FOA

Chef FOA a devenit cunoscut în 2009, atunci când a participat pentru prima dată la o emisiune culinară, alături de alți doi bucătari. Mai apoi, acesta a devenit jurat într-un important concurs de profil, iar ani mai târziu a ajuns chiar să lucreze în restaurantul lui Jamie Oliver. The Nut Tree Inn sau La Cantine du Faubourg sunt alte locații cu stele Michelin în care chef FOA a gătit. În prezent, acesta deține un restaurant street-food, o afacere de familie de care se ocupă în exclusivitate. Mai multe rețete și informații utile în bucătărie poți afla din cartea sa, intitulată ”Street Food: Asia”.

Răspunde