Dacă nu demult am vorbit despre „Capriciile doamnelor”, se cuvine să notăm și o rețetă numită „Toane bărbătești”!
[directions title=”Toane bărbătești”]
- Se clarifică 120 g de unt, se adaugă 4 gălbenușuri de ou, 250 g de făină, 1/2 linguriță de sare, 20 g de drojdie, înmuiată în 10 ml de lapte și o lingură de zahăr, apoi se adaugă lapte, până când aluatul este moale și se bate bine.
- Se unge o tavă și se tapetează cu făină, se toarnă aluatul în ea și se lasă să crească.
- După ce a crescut, aluatul se va unge cu marmeladă, amestecată cu 4 albușuri de ou bătute tare și 90 g de zahăr.
- Prăjitura se coace la foc iute.
[/directions]
Această prăjtură este descrisă în cartea „Bucătăria transilvăneană” de Elise Fröhlich.