Te joci și înveți despre tradiții în „Luna copilăriei”

Te joci și înveți despre tradiții în „Luna copilăriei”

Muzeul ASTRA intră de la 1 iunie în „luna copilăriei”. Să înveți lucruri noi despre tradiții e o joacă de copii, veți vedea!

„Vom face tot posibilul ca pe parcursul lunii iunie, în funcție de reglementările în vigoare, să aducem rând pe rând meșterii noștri dragi și jucăriile preferate ale copiilor. Între timp, puteți sprijini meșterii vizitând și achiziționând produsele lor autentice din Galeriile de Artă Populară din Pavilionul Muzeal Multicultural. Aici se regăsesc în mod sigur jocuri și jucării pe placul tuturor”, anunță managerul Ciprian Anghel Ștefan.

În acest sfârșit de săptămână, cea de-a XIII-a ediție a Târgului Național de Jucării se va desfășura la Muzeul în aer liber într-o formulă adaptată perioadei pline de provocări pe care o traversăm.

Copiii vor putea parcurge trei trasee distractive, intitulate „Meșterul olar și oala fermecată”, „Moara norocoasă”, respectiv „Oița năzdrăvană”, vor culege indicii și vor răspunde unor întrebări, iar la final îi așteaptă mici recompense plăcute.

„Odată intrați în Muzeul ASTRA, cei mici preiau broșurile și creioanele colorate de la standuri special amenajate. Fiecare poate parcurge ce traseu dorește, notează indiciile și apoi la întoarcere, la intrarea principală, ei primesc o recompensă din partea noastră. Ne dorim foarte mult să fim alături de toți copiii care vizitează Muzeul ASTRA, astfel că inventăm noi modalități atractive și distractive prin care cei mici pot să descopere secretele muzeului nostru. Chiar dacă momentan nu putem organiza ateliere cu meșteri populari sau spectacole, ca în edițiile trecute, vizitatorii care vin aici, cu mic, cu mare, trebuie să știe că prin astfel de acțiuni confirmăm faptul că suntem și rămânem un reper cultural-interactiv”, a declarat Raluca Andrei, educator muzeal.

Luni, 1 iunie, la Muzeul ASTRA, intrarea va fi gratuită pentru toți vizitatorii cu vârsta de până la 18 ani.

Cele trei trasee organizate în sectorul de olărit, morărit și cel pastoral din muzeu vor fi disponibile gratuit pe tot parcursul lunii iunie, zilnic, între orele 10 și 18.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *