Tânăra dirijoare Nil Venditti, din nou în concert la Sibiu

Tânăra dirijoare Nil Venditti, din nou în concert la Sibiu

La patru luni de la prezența în Sala Thalia, dirijoarea italiancă Nil Venditti are o nouă întâlnire cu publicul sibian, de această dată în cadrul Stagiunii Online.

Vom asculta împreună poemul simfonic ”Stepele din Asia Centrală” de Alexandr Borodin, Simfonia nr.1 în re minor de Serghei Rahmaninov și ”Concertul pentru violoncel și orchestra în mi minor” de Richard Addinsell. Pentru acesta din urmă, publicul se va reîntâlni cu solistul Octavian Lup.

În Stagiunea Online, evenimentul este programat joi și vineri (7 și 8 mai) și va fi difuzat pe pagina de Facebook și site-ul instituției, cu începere de la ora 19.

Poemul simfonic “Stepele din Asia Centrală” a fost compus de Borodin în anul 1880, cu ocazia aniversării a 25 de ani de domnie a ţarului Alexandru al II-lea. A fost executată la Sankt Petersburg, pe data de 8 aprilie 1880, sub conducerea orchestrală a lui Rimski-Korsakov.

La vârsta de doar 26 de ani, Nil Venditti se bucură de aprecierea unor orchestre precum orchestra simfonică ”Bilkent”, orchestra Filarmonicii din Slovenia și ”Orchestra della Toscana”, unde a fost numită dirijor principal invitat pentru stagiunea 2020-2021. Luna ianuarie 2020 îi aduce debuturi în Olanda și Elveția, asistând dirijori precum Marc Albrecht și Paavo Järvi.

Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, Octavian Lup a început studiul violoncelului la vârsta de 7 ani, la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca. În anul 2011, își perfecționează studiile la Conservatorul Național Superior din Paris. Actualmente, este doctor în muzică și artist instrumentist al Operei Naționale din București.

Răspunde