Satele săsești, alegeri ideale pentru un sejur după pandemie

Satele săsești, alegeri ideale pentru un sejur după pandemie

Turiștii își doresc măsuri de siguranță impecabile la cazare și să petreacă timp în natură.

Teama de potențialele riscuri ale unei călătorii cu avionul, precum și dorința de a rămâne aproape de casă, într-un spațiu cât mai sigur, îi fac pe pe mulți români să ia în calcul anul acesta un sejur în România. Cum ar trebui să arate o astfel de vacanță?

Măsurile de siguranță bine puse la punct (igienă impecabilă, condiții de distanțare) și accesul la natură sunt prioritățile românilor în alegerea unei destinații de vacanță post-pandemie în România, conform unui studiu despre preferințele de vacanță, realizat de ISense Solutions în intervalul 15-20 mai, potrivit unui comunicat. Aproximativ 8 din 10 dintre repondenți au declarat că aceste criterii sunt mai importante decât prețurile mici (4 din 10), decât prezența unor facilități de sport, distracție, pentru copii sau a unor experiențe culinare speciale.

Circa 20% dintre repondenți au spus că izolarea e, de asemenea, un criteriu important de selecție a destinației de vacanță anul acesta. Repondenții au facut și un top al celor mai izolate și protejate zone turistice din România: Delta Dunării este pe primul loc, cu 62% dintre răspunsuri, urmată îndeaproape de satele săsești (60%) – care se numără printre atuurile județului Sibiu – și Cazanele Dunării (43%).

Studiul omnibus a fost realizat online de ISense Solutions, pe un eșantion de 504 persoane, urban reprezentantiv în funcție de sex, vârsta și regiune, pentru Green Village 4* Resort din Delta Dunării. Datele au fost culese în luna mai 2020.

Răspunde