Salată de pește afumat, un deliciu de post

Salată de pește afumat, un deliciu de post

Nu vă vine să credeți cât de gustoasă poate fi combinația de pește afumat, cartofi și rodie!

Chef Bogdan Roman ne conduce pas cu pas:

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 150 g macrou afumat sau pastramă
  • 500 g cartofi
  • 2-3 linguri bune de maioneză (de post)
  • 1 ceapă roșie mare
  • 100 g măsline verzi fără sâmbure
  • 1/4 rodie
  • sare
  • piper
  • suc de lămâie

[/ingredients]

Ingrediente necesare pentru salata de pește afumat

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Fileul de pește afumat îl rupeți cu degetele în bucăți mici și eliminați eventualele oase.
  2. Cartofii spălați îi puneți la fiert în apă cu sare.
  3. Măslinele le tăiați rondele.
  4. Ceapa o curățați, o spălați și apoi o tăiați în rondele foarte fine.
  5. Scoateți sâmburii de la 1/4 rodie. Ca să nu vă stropiți cu sucul, curățați sâmburii sub apă.
  6. Cartofii sunt fierți atunci când furculița pătrunde ușor în ei. Când s-au fiert, aruncați-le apa fiartă și turnați apă rece peste ei. Până se răcesc, puteți prepara o maioneză (de post).
  7. Dacă s-au răcit cartofii, curățați-i bine de coajă și tăiațăi-i în cuburi ca pentru salată.
  8. Într-un vas încăpător, amestecați cartofii cu maioneza, ceapa roșie, peștele afumat, sâmburii de rodie și măslinele.
  9. Asezonați cu sare, piper și suc de lămâie.

[/directions]

Așa se pregătește salata de pește afumat

Răspunde