Nu vă vine să credeți cât de gustoasă poate fi combinația de pește afumat, cartofi și rodie!
Chef Bogdan Roman ne conduce pas cu pas:
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 150 g macrou afumat sau pastramă
- 500 g cartofi
- 2-3 linguri bune de maioneză (de post)
- 1 ceapă roșie mare
- 100 g măsline verzi fără sâmbure
- 1/4 rodie
- sare
- piper
- suc de lămâie
[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]
- Fileul de pește afumat îl rupeți cu degetele în bucăți mici și eliminați eventualele oase.
- Cartofii spălați îi puneți la fiert în apă cu sare.
- Măslinele le tăiați rondele.
- Ceapa o curățați, o spălați și apoi o tăiați în rondele foarte fine.
- Scoateți sâmburii de la 1/4 rodie. Ca să nu vă stropiți cu sucul, curățați sâmburii sub apă.
- Cartofii sunt fierți atunci când furculița pătrunde ușor în ei. Când s-au fiert, aruncați-le apa fiartă și turnați apă rece peste ei. Până se răcesc, puteți prepara o maioneză (de post).
- Dacă s-au răcit cartofii, curățați-i bine de coajă și tăiațăi-i în cuburi ca pentru salată.
- Într-un vas încăpător, amestecați cartofii cu maioneza, ceapa roșie, peștele afumat, sâmburii de rodie și măslinele.
- Asezonați cu sare, piper și suc de lămâie.
[/directions]
