Requiem-ul de Verdi și Poema Română de Enescu în ”Stagiunea Online”

Requiem-ul de Verdi și Poema Română de Enescu în ”Stagiunea Online”

Două evenimente, prezentate publicului în 2018 și 2019, sunt programate pentru a fi difuzate în această săptămână, în cadrul Stagiunii Online a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Primul spectacol este ”Requiem”-ul de G. Verdi – concert vocal-simfonic înregistrat în cadrul proiectului Sibiu Opera Festival 2018 – programat joi, 21 mai, de la ora 19. Cel de-al doilea eveniment este înregistrarea lucrării ”Poema Română” de George Enescu prezentată în cadrul concertului susținut de Orchestra Filarmonicii Sibiu la Ateneul Român, în 1 Decembrie 2019, și care va fi difuzat vineri, 22 mai, de la ora 19.

Peste 160 de artiști au fost prezenți pe scena Sălii Thalia, în 20 septembrie 2018, pentru a interpreta una dintre cele mai frumoase compoziții vocal-simfonice: ”Requiem” de Giuseppe Verdi. Soliști lirici de renume mondial – soprana Dragana Radakovic (Serbia), mezzosoprana Carmen Topciu, tenorul Ștefan Pop și baritonul Gelu Dobrea – au urcat pe scenă alături de Corul Academic Radio București și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Conducerea muzicală a fost asigurată de dirijorul Italian David Crescenzi. Evenimentul a făcut parte din programul ediției a XVII-a a Festivalului de Operă de la Sibiu.

În 1 Decembrie 2019, orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu a susținut la Ateneul Român din București un concert dedicat Zilei Naționale a României. Conduși de dirijorul Cristian Lupeș, muzicienii sibieni au prezentat un program cu lucrări ale unor compozitori români din care, pentru Stagiunea Online, este programată pentru transmisiunea ”Poemei Române” de George Enescu.

Cele două evenimente vor fi difuzate pe pagina de Facebook și site-ul instituției.

Răspunde