[ingredients title=”Ingrediente”]
- 600 g carne de vită
- 500g prune uscate
- 2 linguri de untură
- 1 linguriță de făină
- 6 lingurițe de zahăr
- sare
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se taie carnea în bucăți potrivite și se prăjește într-o cratiță cu o lingură de untură.
- Se adaugă puțină apă caldă și sare.
- Se lasă să se frăgezească, turnând, din când în când, puțină apă caldă.
- Se spală prunele, se opăresc, se scurg și se pun peste carne, atunci când aceasta este pe jumătate fiartă.
- Se adaugă puțină sare și un sos de zahăr ars.
- Se pun la cuptor, adăugând 1-2 linguri de zahăr, dacă sosul nu este destul de dulce.
[/directions]
Rețeta îi aparține doamnei Aurelia Rusu, din Mediaș. Tot ea ne învață cum să preparăm sosul de zahăr ars.
[directions title=”Sos de zahăr ars”]
- Zahărul se arde și se stinge cu puțină apă fierbinte.
- După ce s-a răcorit și se amestecă cu făină, se poate turna în compoziție.
[/directions]