Luna lecturii pentru copii

Luna lecturii pentru copii

În perioada 1 – 30 iunie, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu este organizată „Luna lecturii pentru copii”.

Bibliotecarii sibieni propun celor interesați recomandări de carte, mini-sesiuni de lectură online și un volum liliput care cuprinde reproduceri ale unor imagini preluate din revista „Lumea copiilor” din perioada 1922 – 1927 și din anul 1939, aflată în colecția de periodice a Bibliotecii ASTRA.

„Acest volum s-a materializat în urma unei frumoase colaborări a reprezentanților Bibliotecii ASTRA cu domnul Dodo Niță, președintele Asociației Bedefililor din România, important critic și istoric român din domeniul benzilor desenate. Luna lecturii pentru copii se adresează preșcolarilor, școlarilor și elevilor, dar și celor care doresc să includă în lista de lectură personală literatura pentru copii și adolescenți. În tolba noastră cu lecturi vom include pagini din literatura română și universală, clasică, modernă și contemporană. Vom citi online, pe pagina Facebook a Bibliotecii, basme, poezii și fabule pentru cei mici, dar și fragmente din literatura fantasy. În egală măsură, pregătim săptămânal recomandări accesibile pe site-ul Bibliotecii, dar și pe Facebook”, au menționat reprezentanții instituției de cultură.

Compartimentul Carte pentru Copii și Tineret îi invită pe copii și adolescenți să trimită preferințele de lectură la adresa bibliosuport@bjastrasibiu.com, pentru a afla ceea ce ei își doresc să citească.

Răspunde