Lactate, mezeluri și pâine de casă după tradiție

Lactate, mezeluri și pâine de casă după tradiție

Ana Cucuiet produce în gospodăria sa de la Alma brânzeturi, salam, dar și pâine de casă după rețetele tradiționale învățate de la bunici.

Laptele vitelor din curtea Anei devine brânză, telemea, cașcaval și smântână. După Revoluție, familia a cumpărat o centrifugă pentru smântână, cu ajutorul căreia produce brânză topită în formă de triunghiuri, dar și caș dulce. Produsele pe care le face în casă le duce la piață, în oraș.

Pe lângă lactate, Ana Cucuiet face și salam de casă la comandă. Acest produs, fiind unul costisitor, este fabricat în cantități mai mici, de 2-3 kilograme, însă, la comandă, în gospodăria de la Alma se pot produce și 100 de kilograme.

ANA CUCUIET | producător brânzeturi și mezeluri
Comuna Alma, nr. 126, jud. Sibiu, tel. 0269/257505

Răspunde