Friptură Stefanie

Friptură Stefanie

O rețetă nobilă dezvăluită de Elise Fröhlich, regina bucătăriei transilvănene!

[directions title=”Friptură Stefanie”]

  1. Se ia o bucată frumoasă de pulpă de vită, se bate bine, să fie destul de lată, se sărează, se piperează și se pun cubulețe foarte mici de slăninuță pe ea.
  2. Se pun deasupra ouă întregi fierte tare, unele lângă altele, se pune pesmet cât să umple golurile, se rulează carnea foarte strâns, se coase, se sărează și pe dinafară și se pune în untură fierbinte.
  3. Se prăjește pe toate părțile și se lasă să fiarbă 3 ore cu suficientă zeamă, într-un vas acoperit.
  4. Se aduce la masă cu sucul de la friptură servit într-o sosieră. Se servește cu gogoșele de cartofi sau cu orez fiert.

[/directions]

Rețeta se poate pregăti și sub forma unui drob, folosind carne tocată, iar pentru a impresiona musafirii de la prima vedere, o veți coace într-o tavă de guguluf.

Răspunde