Dacă nu mergi tu la Șoni, vine Șoni la tine!

Dacă nu mergi tu la Șoni, vine Șoni la tine!

Circulă o vorbă prin popor: nu ai fost în Vamă, dacă nu ai mâncat o ciorbă cu tarhon sau un gulaș de la Șoni.

De 16 ani de zile, Papa la Șoni este reperul gastronomic principal în Vama Veche, cifrele o demonstrează. În toți acești ani, aici au mâncat câteva sute de mii de oameni, cel puțin o mie pe zi, și s-au organizat sute de concerte live, cel puțin 50 în fiecare sezon. Șoni s-a implicat în cele mai importante evenenimente culturale ale stațiunii, precum StufStock, FolkYou, VSLO, SunSet, sau a organizat propriile evenimente-maraton ca EthnicJazz, ArtDeal, Școala Dobrogeană vs. Școala Ardeleană.

Dacă a văzut că anul acesta lumea întârzie să vină în Vamă, Șoni a mers la București! Ne bucurăm să aflăm că în Capitală a fost reprodusă aceeași bucătărie cu specific ardelenesc pentru livrări la domiciliu. Bunătățile se pot comanda direct de pe site, pentru a fi transportate la orice adresă din București în cel mult o oră. Și ca să nu renunțe la conceptul cunoscut, Șoni își lansează site-ul cu o expoziție virtuală de amintiri din tolba fotografului Ioan Ciobotaru și un pico-recital White Mahala.

Sibienii care nu au gustat bucatele lui Șoni în Vamă le-au putut descoperi nu demult chiar la ei acasă, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului:

Cititorilor noștri din București le recomandăm călduros Papa la Șoni, iar ardelenilor le oferim un motiv în plus să aleagă Vama Veche în sezonul estival: mâncarea ca la mama acasă vă va aștepta acolo!

Răspunde