De la „Casa Baronului” din Bazna am aflat această rețetă cu adevărat specială.
Ingrediente
- 250 g carne de porc
- 4 cartofi
- un praz
- 2 roșii
- un cățel de usturoi
- miez de dovleac
- un litru de borș
- busuioc
- piper
- cimbru
Mod de preparare
- Carnea de porc se taie cubulețe și se pune la fiert. E bine ca, din când în când, să se ia spuma.
- Când carnea e fiartă, se scoate pe o farfurie.
- În zeama în care a fiert carnea, se pun legumele tăiate mărunt și se adaugă și un litru de borș.
- După ce legumele au fiert, se adaugă carnea și se condimentează cu busuioc, piper și cimbru și se mai dau câteva clocote.
- Ciorba se servește cu smântână, într-un dovleac scobit.
Mulțumim pentru rețetă doamnei Aurelia Rusu!