Ce este dietoterapia și în ce afecțiuni se poate folosi?

Ce este dietoterapia și în ce afecțiuni se poate folosi?

Dietoterapia foloseşte la prevenirea şi tratarea diverselor afecţiuni cu aşa-zisele diete. Metoda a fost folosită cu succes de-a lungul mileniilor, fiind cunoscută de medicina indiană, Ayurveda, veche de peste 5.000 de ani.

dr. farmacist Ladislau Rosenberg | Doctor Natura

Dietoterapia are un efect profilactic remarcabil, care permite utilizarea sa în prevenirea unor boli specifice civilizaţiei zilelor noastre, cum ar fi: bolile cardiovasculare, diabetul, obezitatea ş.a. Aceste boli sunt adevărate flageluri ale mileniului III, care pot să fie combătute cu greu de medicina alopatică, dar în care regimul alimentar adecvat poate face adevărate minuni.

Asocierea unei alimentaţii sănătoase cu multă mişcare (înot, gimnastică, fitness, aerobic ş.a.) permite schimbarea modului de viaţă în spiritul wellness, care asigură restabilirea echilibrului dintre corp, minte şi spirit.

În dietoterapie, un rol important îl au suplimentele alimentare, care conţin vitamine, minerale şi microelemente, substanţe biologic active (enzime, bioflavonoide, taninuri, microceluloză ş.a.), în doze necesare consumului zilnic şi într-o formă biodisponibilă (pulberi, tablete, capsule).  Dar esențială pentru păstrarea sănătății rămâne alimentația fără excese, echilibrată din punct de vedere calitativ și cantitativ, care are rol determinant în prevenirea diverselor afecțiuni. Dietoterapia este o componentă importantă nu numai în profilaxia, dar și în tratamentul unor boli larg răspândite în rândul populației, cum sunt: bolile cardiovasculare, diversele forme de cancer, bolile de nutriție și metabolism (diabetul zaharat, obezitatea, guta), bolile hepato-biliare ș.a.

Răspunde