Dacă povestea despre chimen v-a stârnit ieri curiozitatea, acum vă invităm să încercați o rețetă ușoară, excelentă pentru zilele de post.
Ingrediente
- 3 linguri de ulei
- 1 ceapă
- 2 linguri de făină
- Delikat
- cașcaval ras
- pentru prepararea crutoanelor: 3 linguri de ulei de măsline, pâine
Mod de preparare
- Ceapa se taie mărunt, se pun la fiert în apă, timp de 10 minute, delikatul și semințele de chimen.
- În altă oală se pregătește un rântaș din ulei și făină, care se „stinge” cu puțină apă.
- Rântașul se toarnă peste supă și se mai lasă la fiert, cam 5-10 minute. Apoi se strecoară.
- Separat se stropește pâinea cu ulei, se taie în cubulețe și se pune într-o tigaie, la foc mic, amestecând din când în când.
- Supa se servește împreună cu crutoanele, care au fost preparate în prealabil.
- Se poate pune deasupra și cașcaval ras.
Această licoare extrem de aromată și ușor de preparat este prezentată de medieșeanca Aurelia Rusu în cartea „Gătim împreună în Casa Baronului.”