Chef Horia Simon a creat această rețetă respectând recomandarea de stocuri de criză în vreme de coronavirus oferită de Food Waste Combat, cavalerii luptei împotriva risipei alimentare.
[ingredients title=”Ingrediente pentru o porție”]
- 100 g ceapă albă
- 2 crenguțe de cimbru (opțional)
- 30 g unt
- câteva felii de pâine sau baghetă
- cașcaval după gust
- 300 ml supă de legume (sau carne)
- sare
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Ceapa se taie julien, apoi se călește în unt, se mai adaugă și cimbrul și totul se rumenește până când ceapa devine sticloasă.
- Apoi se adaugă supa de legume sau de carne și se lasă la foc mic circa 10 minute.
- Pâinea se taie felii, cașcavalul se răzuiește mărunt.
- Când supa este gata, se asezonează, se pune într-un bol termorezistent, deasupra se pun feliile de pâine și cașcavalul ras.
- Totul merge la cuptor circa 5 minute, iar apoi se servește fierbinte.
[/directions]
„Pentru a face o bază de supă delicioasă, cojile și resturile de la legumele curățate se spală și se congelează până se adună mai multe. Apoi, acestea se pot fierbe împreună timp de o oră, iar zeama rămas poate fi folosită la ciorbe, supe sau tocănițe”, recomandă cei de la Food Waste Combat, care activează în domeniul evitării și controlului risipei alimentare.