Fierte într-o oală de pământ, la foc domol, sarmalele cu păsat și hribi aproape că nu au nevoie de carne pentru a prinde savoare. Dar puțină slănină nu strică!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- o varză albă
- 2 linguri oțet
- frunze de dafin
- cimbru uscat
- o bucată de slănină afumată
- 2 cepe
- un ardei roşu
- 500 g hribi
- 2 căni păsat
- 150 ml suc de roşii
- boia de ardei dulce
- mărar
- sare
- piper negru boabe
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Varza se opărește în apa în care s-au adăugat 2 linguri de oțet, sare, boabe de piper negru, o frunză de dafin și o crenguță de cimbru.
- O felie de slănină afumată se taie mărunt și se pune la călit împreună cu 2 cepe și 1 ardei roșu tăiate mărunt.
- Se adaugă hribii spălați și tăiați și se călesc până se evaporă apa lăsată.
- Se adaugă în final 2 căni de păsat spălat și scurs bine și 150 ml suc de roșii.
- Se condimentează compoziția cu sare, piper, boia de ardei și mărar verde tocat.
- Se ia cu lingura din compoziție și se înfășoară într-o frunză de varză, apoi se așează sarmalele în oala de lut.
- Se acoperă totul cu apă, suc de roșii și o crenguță de cimbru.
- Se fierb la foc mic.
[/directions]