Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

Dulce de casă. Rețetă pentru #stămacasă

timp de citire 1 min

Maestrul cofetar Emilian Vârlescu din Sibiu ne provoacă să încercăm și noi “Gâteau au fromage de vache“. Pe românește, tartă cu brânză de vaci. Poftă bună!

[ingredients title=”Ingrediente pentru aluat”]

  • 200 g făină
  • 125 g zahăr
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1/4 linguriță praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • răzătură de lămâie

[/ingredients]

[directions title=”Prepararea aluatului”]

  1. Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, se lasă la rece o jumătate de oră, apoi se întinde pentru a-l transfera într-o tavă pentru tartă (cu diametrul de 26 cm). Tava am uns-o în prealabil cu unt.
  2. Se coace în cuptor la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.

[/directions]

[ingredients title=”Ingrediente pentru umplutură”]

  • 500 g brânză de vaci
  • 150 g iaurt natural
  • 100 ml frișcă naturală
  • 150 g zahăr
  • 2 ou
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • răzătură și suc de la o lămâie

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se amestecă toate ingredientele, apoi se toarnă în tavă.
  2. Se coace în cuptor la temperatura de 170 de grade (moderat), timp de 30 de minute.

[/directions]

Lasă un răspuns