Maestrul cofetar Emilian Vârlescu din Sibiu ne provoacă să încercăm și noi „Gâteau au fromage de vache„. Pe românește, tartă cu brânză de vaci. Poftă bună!
[ingredients title=”Ingrediente pentru aluat”]
- 200 g făină
- 125 g zahăr
- 1 ou
- 100 g unt
- 1/4 linguriță praf de copt
- 1 plic zahăr vanilinat
- răzătură de lămâie
[/ingredients]
[directions title=”Prepararea aluatului”]
- Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, se lasă la rece o jumătate de oră, apoi se întinde pentru a-l transfera într-o tavă pentru tartă (cu diametrul de 26 cm). Tava am uns-o în prealabil cu unt.
- Se coace în cuptor la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.
[/directions]
[ingredients title=”Ingrediente pentru umplutură”]
- 500 g brânză de vaci
- 150 g iaurt natural
- 100 ml frișcă naturală
- 150 g zahăr
- 2 ou
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- răzătură și suc de la o lămâie
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se amestecă toate ingredientele, apoi se toarnă în tavă.
- Se coace în cuptor la temperatura de 170 de grade (moderat), timp de 30 de minute.
[/directions]