O nouă zi, o nouă inspirație. Maestrul cofetar Emilian Vârlescu din Sibiu ne demonstrează astăzi un preparat original.
Aveți nevoie de 250 ml lapte, 2 ouă, 75 g zahăr, un baton de vanilie, un praf de sare și niște unt pentru uns formele.
„Laptele se fierbe împreună cu batonul de vanilie și se lasă la răcit. Separat, amestecați ouăle cu zahărul și praful de sare. Se adaugă laptele peste mixul de ouă, se strecoară, iar apoi se toarnă în vase unse cu unt. Se pun într-o tavă în care turnați apă fierbinte până la jumătatea formelor. Se coace în cuptorul încins la 165 de grade timp de 35-40 de minute. Se servește alături de un sos caramel”, descrie bucătarul sibian.
Pe pagina sa de socializare, chef Emilian Vârlescu prezintă rețete ușoare, de încercat acasă, pe care le puteți găsi cu ajutorul hashtag-ului #RetetaPentruStamAcasa.