Carnea de oaie a fost dintotdeauna la mare căutare în zona Sibiului, înainte ca oamenii de știință să descopere bogăția sa în vitamine, minerale și proteine și restul beneficiilor.
Din cartea „Bucătăria transilvăneană” de Elise Fröhlich, am selectat astăzi o rețetă delicioasă din carne de oaie și o garnitură pe măsură.
[directions title=”Cotlete de oaie pane”]
- Se opăresc costițe de oaie, se bat și se sărează, se lasă să se odihnească o oră.
- Se dau apoi prin făină, ouă și pesmet și se prăjesc în untură.
- Aceste cotlete se servesc în mod normal cu sote de morcovi, dar pot să fie servite și cu alte feluri de legume, piureuri etc.
[/directions]
[directions title=”Sote de morcovi”]
- Morcovii curățați se taie în bastonașe fine, se călesc în grăsime fierbinte, împreună cu un cățel de usturoi și cu frunze tocate de pătrunjel, se adaugă un pic de apă și se lasă la fiert.
- Se pot adăuga cubulețe de cartof crud, să fiarbă împreună. În acest caz, se adaugă încă puțină apă.
- Mâncarea se sărează și se piperează, se adaugă un rântaș și se fierbe pentru încă un sfert de oră.
- Mâncarea se poate servi lângă chiftele sau cotlet de vită. În zilele de post, se servește cu felii de chiflă prăjite.
- Sau: Se caramelizează un pic de zahăr în untură, se pun feliile de morcov deasupra, se sărează și se adaugă foarte puțină apă; la sfârșit se prăfuiesc cu puțină făină. Acest fel de mâncare este o garnitură foarte bună.
[/directions]