Concertul de deschidere a stagiunii „Beethovenescu”, transmis online

Concertul de deschidere a stagiunii „Beethovenescu”, transmis online

Unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale ale anului trecut, deschiderea stagiunii ”Beethovenescu”, va putea fi urmărit în această săptămână, în cadrul ”Stagiunii Online” a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Un concert lansat cu surle și trâmbițe (la propriu) care a umplut Sala Thalia în 10 octombrie 2019, va fi transmis online joi și vineri (23 și 24 aprilie), cu începere de la ora 19.

Cu elemente grafice marca Dan Perjovschi, cu artiști de renume mondial și evenimente deosebite, noua stagiune muzicală a Filarmonicii de Stat Sibiu, intitulată sugestiv ”Beethovenescu”, a debutat cu ”Simfonia nr. 5” de Beethoven și ”Concertul pentru vioară și violoncel” de Brahms. Vedetele serii au fost maestrul Horia Andreescu și soliștii Ioana Goicea (vioară) și Leonid Gorokhov (violoncel).

În stagiunea online, publicul va putea urmări mâine, 23 aprilie, ”Concertul pentru vioară și orchestră” de Brahms, iar vineri, ”Simfonia nr. 5” de Beethoven – cea mai cunoscută lucrare simfonică a tuturor timpurilor. Ambele concerte vor fi transmise pe pagina de Facebook și site-ul instituției, cu începere de la ora 19, precum și pe pagina de Facebook Secret de Sibiu.

Stagiunea Beethovenescu a fost întreruptă brusc de pandemia COVID-19 și de instaurarea stării de urgență, însă publicul fidel muzicii simfonice s-a mutat (împreună cu muzicienii) în mediul online. Pagina de Facebook a Filamonicii numără în prezent peste 5.300 de abonați. În mai puțin de o lună, activitatea online a Filarmonicii a ajuns la peste 100.000 de persoane, iar peste 60.000 au urmărit concertele difuzate săptămânal.

Răspunde