Ciulamaua se servește cu mămăligă caldă sau cu felii de pâine prăjită în unt, după gust.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 pui
- 1 ceapă
- 100 g unt
- 150 g făină
- 6-7 căței de usturoi
- 1 lingură de pătrunjel verde tocat
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Puiul se curăță și se taie în bucăți și, împreună cu ceapa, se pune la fiert în apă cu sare.
- Separat, într-o cratiță, se pune făina în untul încins și se rumenește puțin. Apoi, se „stinge” cu zeama în care a fiert puiul, amestecând continuu ca să nu se facă cocoloașe.
- Atunci când este fiert totul foarte bine, se pune usturoiul pisat, bucățile de carne, verdeața și se mai dă într-un clocot.
[/directions]
Mulțumim pentru rețetă doamnei Aurelia Rusu din Mediaș!