Supă cremă de legume á la Chef Emilian Vârlescu

Supă cremă de legume á la Chef Emilian Vârlescu

Chef Emilian Vârlescu de la Ramada Sibiu și-a propus să le aducă o nouă inspirație celor care stau acasă în perioada pandemiei de coronavirus.

Mulți îl apreciază pentru cei aproape 20 de ani de experiență ca maestru cofetar sau îl cunosc de la televizor, unii au avut norocul să-i guste preparatele cu ocazia evenimentelor din programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, însă Emilian ne demonstrează acum că este un bucătar polivalent și, mai mult, că este dispus să le împărtășească și amatorilor din experiența sa.

Pe pagina sa de socializare, chef Emilian Vârlescu a început să prezinte rețete pentru gurmanzii care respectă carantina, dar vor să se bucure în continuare de mâncare bună. „Sunt rețete ușoare, pe care să le faceți la voi acasă”, spune el.

Pentru început, bucătarul sibian ne propune o supă cremă de legume pentru care avem nevoie de: două cepe, un păstârnac, doi morcovi, șase cartofi, 150 gr de țelină, 1,5 l supă de pui, 100 gr de unt, 250 ml smântâna de gătit sau lapte, 200 gr de bacon tăiat cubulețe și prăjit, 100 gr crutoane de pâine, busuioc, sare, piper și ulei de măsline. „Fierbe în supa de pui (apă) legumele, apoi condimentezi și le pasezi, adaugă smântâna de gătit și untul, bineînțeles, și dragoste! Vă doresc tuturor multă sănătate!”, transmite Emilian.

După ce ornezi farfuria cu bacon și crutoane, rezultatul este cu adevărat impresionant!

În următoarele zile, chef Emilian Vârlescu promite să vină și cu alte sugestii pe care le puteți găsi cu ajutorul hashtag-ului #RetetaPentruStamAcasa.

Răspunde