Restauratorii de la Muzeul ASTRA, ambasadori ai României

Restauratorii de la Muzeul ASTRA, ambasadori ai României

Muzeul ASTRA este singura instituție de cultură din România care a participat la târgul internațional MONUMENTO din Salzburg.

Evenimentul dedicat conservării și restaurării monumentelor a reunit la Salzburg, în perioada 5 – 7 martie, peste 250 de expozanți care propun practici inovative și sustenabile în domeniul patrimoniului cultural mondial, dar și în domeniile meșteșugurilor tradiționale, turismului cultural, a echipamentelor și tehnologiilor specifice conservării și intervențiilor de restaurare.

Echipa de specialiști a muzeului sibian a pregătit ateliere demonstrative de restaurare a lemnului și a textilelor tradiționale. De asemenea, restauratorii au realizat o mică expoziție cu diverse suporturi textile, ce necesită tehnici inovative de intervenție.

“Participarea Muzeului ASTRA în acest eveniment confirmă noi oportunități de colaborare și de realizare a unor proiecte de anvergură în restaurare”, a menționat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Târgul internațional MONUMENTO Salzburg este prima acțiune culturală internațională la care Muzeul ASTRA, deținătorul celui mai prestigios premiu al muzeelor europene, a participat în acest an.

Răspunde