Recolta speranței, din grădina faptelor bune

Recolta speranței, din grădina faptelor bune

Asociația Diakoniewerk, furnizor de servicii sociale pentru persoane cu dizabilități, vârstnici și copii proveniți din medii defavorizate, își propune să strângă 7.000 de lei la Maratonul Internațional Sibiu pentru proiectul „Recolta speranței”.

Proiectul are ca scop participarea unui grup de 10 persoane cu și fără dizabilități la activități de grădinărit ecologic în Șelimbăr, de trei ori pe săptămână, timp de trei luni, în perioada iulie-octombrie 2020.

Chiar dacă uneori ne întrebăm dacă e cel mai bun moment să le savurăm, ceapa verde și usturoiul sunt nelipsite de pe mesele noastre. Persoanele cu dizabilități din cadrul Centrului nostru s-au decis să dea o mână de ajutor agriculturii ecologice cultivând ceapă, usturoi, salată și plante aromatice autohtone în grădina noastră din Șelimbăr.

Pentru persoanele cu dizabilități șansa de a lucra cu mâinile lor pământul deschide un întreg univers în viața lor. Astfel, au ocazia să urmărească și să participe la fiecare stadiu de dezvoltare al plantelor semănate de ei. Mai târziu, prin comercializarea recoltei la târgul Vinerea Verde din Piața Huet, ei au oportunitatea de a-i cunoaște pe cei care se bucură de produsele îngrijite cu atenție”, explică inițiatorii proiectului.

De șapte ani, grădina din ansamblul bisericii fortificate din Șelimbăr este cultivată după principiile agriculturii ecologice.

Răspunde