Prăjitură cu mere și scorțișoară

Prăjitură cu mere și scorțișoară

Cu puțin praf de scorțișoară, care să alunge monotonia zilelor de iarnă, prăjitura cu mere a doamnei Aurelia Rusu din Mediaș este inspirată din bucătăria sașilor transilvăneni. Poftă bună!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 150 g făină
  • 200 g zahăr
  • 10 g unt
  • 20 g pesmet
  • 4-5 mere
  • 3 ouă
  • 1 pliculeț praf de copt
  • scorțișoară
  • sare

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Merele bine spălate se curăță de coajă și se taie în bucăți de mărime medie. Se pun în tava unsă și tapetată cu pesmet.
  2. Separat, într-un bol, se bat ouăle, se adaugă zahărul și se bat împreună până se obține o spumă.
  3. Se adaugă praful de copt, amestecat cu puțină făină, și se amestecă bine totul.
  4. Aluatul se toarnă peste mere, să le acopere. Se coace 20 de minute la 180 de grade Celsius, până se rumenește.
  5. Prăjitura se taie după ce se răcește și se pudrează cu zahăr vanilat.

[/directions]

Răspunde