Cu puțin praf de scorțișoară, care să alunge monotonia zilelor de iarnă, prăjitura cu mere a doamnei Aurelia Rusu din Mediaș este inspirată din bucătăria sașilor transilvăneni. Poftă bună!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 150 g făină
- 200 g zahăr
- 10 g unt
- 20 g pesmet
- 4-5 mere
- 3 ouă
- 1 pliculeț praf de copt
- scorțișoară
- sare
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Merele bine spălate se curăță de coajă și se taie în bucăți de mărime medie. Se pun în tava unsă și tapetată cu pesmet.
- Separat, într-un bol, se bat ouăle, se adaugă zahărul și se bat împreună până se obține o spumă.
- Se adaugă praful de copt, amestecat cu puțină făină, și se amestecă bine totul.
- Aluatul se toarnă peste mere, să le acopere. Se coace 20 de minute la 180 de grade Celsius, până se rumenește.
- Prăjitura se taie după ce se răcește și se pudrează cu zahăr vanilat.
[/directions]