La piață regăsești pofta de viață

La piață regăsești pofta de viață

Asociația Administratorilor de Piețe din România, cu sediul în Sibiu, a luat decizia de a păstra deschise piețele agroalimentare.

Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația să se poată aproviziona cu produse proaspete și sănătoase, produse în România.

„Dispozițiile Ordonanței Militare nr. 2 trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază. Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului. În continuare spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități,  am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane”, a declarat Ioan Teodor Birț, președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România și director general al societății Piețe Sibiu SA.

Sibienii își pot cumpăra fructe și legume de sezon, lactate sau carne din Piața Cibin, precum și de la cele două piețe de cartier, Rahova și Vasile Aaron, iar ca măsură de siguranță, în piețele din municipiul Sibiu se poate plăti folosind cardul bancar.

În schimb, Consiliul Județean Sibiu a suspendat temporar Piața volantă Transilvania. Și piața comunală din Rășinari, renumită pentru produsele pentru tradiționale, și-a oprit activitatea în această perioadă.

Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România reunește 32 de piețe (instituții și societăți comerciale) din întreaga țară. AAPR este cea care a introdus pentru prima dată plata cu cardul în piețele din România și este, din 2013, membru al Uniunii Mondiale a Piețelor cu Amănuntul și En-gros, asociație internațională non-profit dedicată promovării schimbului internațional de informații privind piețele en-gros și cu amănuntul, cu scopul de a îmbunătăți construcția lor, organizarea și managementul.

Răspunde