Paste cu pastramă de vită și hribi

Paste cu pastramă de vită și hribi

În doar câteva minute, cu ingrediente de calitate și ceva îndemânare, puteți pregăti această rețetă delicioasă prezentată de chef Marius Rafa.

Proprietarul Pardon Café & Restaurant de pe strada Cetății, chef Marius Rafa, ne recomandă tagliatelle cu pastramă de vită și hribi, o rețetă pe care a deprins-o în urmă cu câțiva ani, de la un prieten.

„Dacă tot stați în casă, să vi le faceți și voi! Avem așa: pastramă de vită. Dacă nu aveți pastramă de vită, puteți să puneți carne de văcuță tăiată subțire, subțire, ca pe fideluță. Mai am niște hribi. În cazul în care nu aveți acasă hribi, nu e nici un fel de problemă, puteți să puneți ciuperci normale, champignon. Trei roșioare cherry tăiate în două, puțin mujdei de usturoi, smântânică de gătit, ulei de măsline și, bineînțeles, pastele. Am pus pastele la fiert înainte. Uleiul s-a încins, prima dată tragem un pic la tigaie pastrama, nu foarte mult, pentru că ea mai fierbe în sosul pe care o să-l facem. Pun ciupercile împreună cu carnea. A început să se călească. O să pun usturoiul. Eu pun un pic mai mult usturoi, că îmi place… se pune după gustul fiecăruia. S-a rumenit și usturoiul și acum o să pun smântânica. O să-i dăm sare și piper… sosul este gata! Mi-am pregătit tagliatellele, am mai lăsat și puțină apă înăuntru, în tigaie, și o să pun tigaia cu tot cu apa unde am fiert pastele peste sosul pe care l-am făcut. Le amestec împreună. Pun roșioarele. Și pentru că am mai găsit ceva pătrunjel, de stricat nu strică, doar ajută – îi dă puțină culoare. Îmi plouă în gură, abia aștept să mănânc! Nu uitați de parmezan!”, arată Rafa, într-un filmuleț postat pe pagina sa de socializare.

Vă invităm să-l urmăriți și să încercați acasă rețeta, dar ar fi bine să vă abțineți de la acrobațiile cu tigaia!

chef Marius Rafa: „E o porție de paste foarte simplă, extraordinar de gustoasă, pe care o puteți face, cu tot cu fiertul pastelor, în maxim 10 minute”

Răspunde