Mesaj de solidaritate

Mesaj de solidaritate

Industria ospitalității este una dintre cele mai importante ramuri ale economiei și va oferi o importantă resursă pentru redresare după criza COVID-19, transmite Asociația Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), într-un mesaj de solidaritate față de toți membrii săi, față de familiile acestora, simpatizanți și prieteni.

„Acesta este un moment în care trebuie să fim responsabili față de noi înșine și întreaga comunitate, să nu acționăm de dragul acțiunii, să nu fim falși eroi, să respectăm întocmai regulile impuse de stat, să așteptăm, cu răbdare, noi indicații, să-i susținem necondiționat pe reprezentanții instituțiilor responsabile cu bunul mers al industriei alimentare și al celei a ospitalității, să nu instigăm și să nu ne lăsăm instigați, să fim cumpătați în afirmații.

Acestea sunt momente de maximă comuniune sufletească și profesională, de maturitate și încredere în ziua de mâine! Industria ospitalității este una dintre cele mai importante ramuri ale economiei, când acest val va trece, vom fi cei care vom oferi o importantă resursă pentru redresare!

De asemenea, petrecerea vacanțelor în România, hrănirea cu produse locale și susținerea restaurantelor din comunitățile locale vor fi prioritare pentru noi, toți!

Vom trece cu bine și peste această încercare!

Între timp, bucurați-vă de timpul petrecut alături de oamenii dragi, profitați din plin de fiecare secundă, în confortul și căldura casei, propuneți rețete pentru cei mai puțin pricepuți, gătiți, creați, fiți inspirați!

Vom răspunde afirmativ, fără ezitare, atunci când ni se va cere să ne implicăm. Vom trece cu bine și peste această încercare! Vă mulțumim pentru abnegația voastră, pentru purtarea fără de pată a uniformei, a jachetei albe!”, spune dr. Iulia Drăguț, președinte ACEEA.

„Aceștia suntem noi și aceasta este menirea noastră!”

Comunicatul asociației vine în contextul crizei sociale și economice datorate răspândirii noului coronavirus (COVID-19), după ce președintele prestigioasei organizații Worldchefs, chef Thomas Gugler, și-a îndemnat colegii din toată lumea să se susțină reciproc și să fie pregătiți pentru a veni în ajutorul celor aflați în nevoie.

Chef Thomas Gugler

„Atunci când restricțiile privind carantina se vor sfârși, vom reveni să-i sprijinim pe cei mai puțin privilegiați, să împărtășim bunele noastre intenții, precum și considerația noastră printr-o combinație de pasiune, dedicare și aptitudini culinare.

Ca întotdeauna, vom sta împreună și ne vom susține reciproc. Vom găsi soluțiile potrivite pentru a depăși această perioadă dificilă și disperată cauzată de pandemia coronavirusului. Împreună să facem ceea ce putem, cât de mult sau puțin, să fim una dintre acele ‘mâini’ care ajută în această criză globală. Haideți să arătăm considerație față de vecinii noștri și comunitățile locale.

Familiile din întreaga lume care vor căuta ajutor vor găsi în noi susținerea, deoarece aceștia suntem noi și aceasta este menirea noastră. De altfel, noi suntem comunitatea bucătarilor, membrii unei Fraternități globale unite de meseria noastră, purtând ca însemn jacheta albă.

Pentru unii, dificultățile vor fi mai mari decât acelea privind expunerea la coronavirus, transpunându-se în profunde îngrijorări la nivel financiar și de business. De aceea, va trebui să susținem restaurantele, hotelurile, piețele locale, alături de proprietarii acestor business-uri care se străduiesc să depășească criza”, a apreciat Gugler.

Răspunde