„Iepure fals” cu mușchiuleț de porc

„Iepure fals” cu mușchiuleț de porc

„Iepurele fals” este o veche rețetă germană, o friptură din carne tocată și ceapă, în mijlocul căreia se află un ou fiert tare.

Preparatul cunoaște mai multe variațiuni.

Am rugat-o pe doamna Rose Teutsch, una dintre cititoarele site-ului nostru, să ne împărtășească rețeta pe care a pregătit-o zilele trecute și în care a folosit și o bucată de mușchiuleț de porc. Așadar, compoziția formată din 1200 g carne tocată, un mușchiuleț file de porc, o ceapă, 3 căței de usturoi, un ou, sare, piper și boia de ardei. Se coace la cuptor 1-1,5 ore la 180 de grade Celsius.

Friptura de iepure era foarte populară în familiile germane pentru masa de duminică, însă în anii celui de-al Doilea Război Mondial carnea era aproape imposibil de procurat, potrivit site-ului speisekarte.de. Ulterior, iepurii au fost declarați specie protejată, așa că gospodinele au fost nevoite să improvizeze și așa s-a ajuns în perioada postbelică să se pregătească rulada aceasta din carne tocată de pisică. „Astăzi, bineînțeles, nu se mai folosește carne de pisică, dar de cele mai multe ori nici de iepure, totuși numele s-a păstrat până în zilele noastre. Astăzi, așa cum am spus, este doar carne tocată care ascunde un ou în mijloc”, scrie sursa menționată.

Folosind aproximativ aceleași ingrediente, puteți încerca să pregătiți o rețetă tradițională a măcelarilor șvabi din Banat: „Gefüllte Maus im Netz” („șobolan umplut în plasă”), adică mușchiuleț de porc umplut cu carne tocată și copt în prapur. Sperăm, totuși, că pentru această rețetă nu a fost niciodată nevoie să fie sacrificat un șobolan…

Răspunde