Cum ne putem proteja sănătatea cu produse apicole?

Cum ne putem proteja sănătatea cu produse apicole?

Apiterapia este o metodă terapeutică naturală, care asigură prevenirea și tratarea diverselor afecţiuni cu produse apicole.

Acestea se pot folosi fără nici o prelucrare sau ca tincturi și extracte (de exemplu, în cazul propolisului), respectiv combinaţii ale acestora cu preparate din plante medicinale și aromatice, ori ca medicamente apiterapeutice.

Apiterapia este o metodă complementară și alternativă de tratament, fundamentată ştiinţific prin numeroase studii şi experiențe clinice. Produsele apicole au o largă paletă de proprietăţi biologice şi acţiuni farmacologice, confirmate științific,  benefice în menţinerea sănătăţii corpului omenesc, în prevenirea și tratarea bolilor.

Din punct de vedere istoric, apiterapia este o metodă terapeutică extrem de veche, legată de începuturile existenţei omului pe Pământ, dar care este folosită cu succes şi în prezent. Se crede că apiterapia a apărut în Egiptul antic, unde locuitorii păstrau unele alimente în miere și tot ei au fost primii care au preparat creme din ceară de albine pentru protejarea pielii împotriva razelor solare. Vechii egipteni au folosit mierea în tratamentul arsurilor, rănilor, la tratarea unor afecțiuni ale ochilor, în boli respiratorii și, nu în ultimul rând, în cosmetic pentru îngrijirea părului şi a pielii. Dar și în zona noastră, în spaţiul carpato-dunărean, există o tradiţie deosebit de valoroasă de utilizare a produselor stupului în alimentație și în terapeutică, care merită să fie studiată şi folosită şi în zilele noastre.

dr. farmacist Ladislau Rosenberg | Doctor Natura

Toate produsele apicole, dar mai ales mierea, propolisul, polenul, păstura și lăptișorul de matcă, au un puternic efect de stimulare a sistemului nostru imunitar. Un organism cu o imunitate puternică este capabil să lupte împotriva diverselor infecții, provocate de virusuri, bacterii sau ciuperci patogene.

Alături de efectul imunostimulator al produselor apicole, s-a pus în evidență prin studii și cercetări aprofundate și efectul lor antivirotic, antibacterian și antifungic, ceea ce le recomandă în plus, mai ales în această perioadă, pentru a ne proteja sănătatea.

Prin includerea în alimentația noastră zilnică a diverselor produse apicole, reușim să ne fortificăm organismul, care astfel va fi mai ferit de aceste infecții.

Folosiți zilnic produse apicole, pentru a vă proteja sănătatea!


Răspunde