Doamna Aurelia Rusu ne recomandă această băutură răcoritoare, aromată și bogată în vitamina C.
[ingredients title=”Ingredients”]
- 500 g zahăr
- 5 l apă plată
- 2 lămâi mari
- 10 stafide
- 1 floare de soc
- drojdie (puțină)
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se taie lămâile în felii subțiri, se așează într-un borcan, se toarnă un litru de apă fiartă și se lasă acoperit timp de o oră.
- Apoi se adaugă zahărul, drojdia, restul de apă și floarea de soc și se amestecă bine.
- Separat, se arde o lingură de zahăr, care se stinge cu puțină apă și se toarnă peste citronadă.
- Se lasă până a doua zi, când se strecoară și se pune în sticle.
- Se păstrează la rece și apoi se poate servi.
[/directions]
Pentru mai multe rețete interesante, puteți comanda cartea „Gătim împreună în Casa Baronului”, scrisă de medieșeanca Aurelia Rusu, prin e-mail la adresa aureliabuninet2011@gmail.com.