Citronadă

Citronadă

Doamna Aurelia Rusu ne recomandă această băutură răcoritoare, aromată și bogată în vitamina C.

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 500 g zahăr
  • 5 l apă plată
  • 2 lămâi mari
  • 10 stafide
  • 1 floare de soc
  • drojdie (puțină)

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se taie lămâile în felii subțiri, se așează într-un borcan, se toarnă un litru de apă fiartă și se lasă acoperit timp de o oră.
  2. Apoi se adaugă zahărul, drojdia, restul de apă și floarea de soc și se amestecă bine.
  3. Separat, se arde o lingură de zahăr, care se stinge cu puțină apă și se toarnă peste citronadă.
  4. Se lasă până a doua zi, când se strecoară și se pune în sticle.
  5. Se păstrează la rece și apoi se poate servi.

[/directions]

Pentru mai multe rețete interesante, puteți comanda cartea „Gătim împreună în Casa Baronului”, scrisă de medieșeanca Aurelia Rusu, prin e-mail la adresa aureliabuninet2011@gmail.com.

Răspunde