Bucătarul sibian Marius Muntean va participa la Interreg Culinary Cup în Makarska, Croația, în perioada 17-20 februarie.
Anul trecut, Marius a participat la Biser Mora, competiție organizată pe insula Brac, în Croația, unde a obținut la categoria Pasăre – aur, la categoria Preparate vegetariene – argint, categoria Miel – argint, categoria Pește – aur, calificându-se în finala competiției alături de alți patru concurenți. Datorită rezultatului din finală, sibianul și-a câștigat locul în competiția inter-regională din acest an.
„Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 a însemnat alinierea la standardele europene în ceea ce privește sustenabilitatea pe mai multe paliere de interes, inclusiv cel gastronomic, dar și în cel turistic. Marius Muntean va reprezenta Sibiul în această competiție, continuând astfel povestea anului trecut, a dezideratelor propuse în acel context. Îi ținem pumnii și-l așteptăm învingător acasă!”, transmit reprezentanții Asociației Culturale Euro Est Alternativ.
Marius Muntean este executive-chef la Golden Tulip Sibiu și membru al Asociației Culturale Euro Est Alternativ. El va fi însoțit la concursul din Croația de Radu Zărnescu, președintele Euro-Toques România.