Mangalița sibiană, la festivalul de slană!

Mangalița sibiană, la festivalul de slană!

Produsele gustoase și curate ale fermierului sibian Dan Limbășan sunt din nou în centrul atenției.

Porcul de Mangalița, o delicatesă pe care Limbășan o promovează cu succes în lume, nu avea cum să lipsească de la Slană Fest. Producătorul se prezintă cu șase categorii de slănină de Mangalița.

Evenimentul, ajuns la cea de-a IX-a ediție, are loc la Cluj-Napoca, pe terasa restaurantului Bulgakov Cafe, în perioada 14-16 februarie.

Slană Fest are ca scop promovarea produselor autentice tradiţionale româneşti, însă, ca în fiecare an, se aduc şi produse originale, precum plăcintă cu slănină şi mozzarela sau ecler cu cremă de jumări.

„Cei mai tari producători tradiționali de slănini autentice din Transilvania s-au întâlnit în cel mai important eveniment dedicat acestui aliment de bază din cămara gospodarului! La Slană Fest degustăm cele mai gustoase slănini maturate și afumate, bem cele mai bune pălinci și mâncăm produse autentice de carmangerie. Reuşim să promovăm produsele autentice româneşti şi să îi punem în valoare pe producătorii noştri şi pe bucătarii care lucrează mult şi pe partea de creaţie. Pe lângă slănina tradiţională, avem şi produse inedite, cum ar fi deserturi pe bază de slănină”, a spus chef Radu Zărnescu, inițiatorul festivalului.

Dan Limbășan și Radu Zărnescu la Slană Fest

În toate cele trei zile ale evenimentului, vizitatorii au ocazia să guste preparatele de Mangalița și celelalte produse tradiționale care și-au dat întâlnire la Cluj. În plus, ieri după-amiază, s-a desfășurat concursul cârnaților, mezelurilor și afumăturilor, astăzi, de la ora 16.00, are loc concursul slăninilor, urmat de decernarea premiilor. Diseară, începând cu ora 18.00, formația Tokos va încheia festivalul cu un concert de muzică lăutărească.

Răspunde