Sibiul se prezintă cu mândrie la Olimpiada Mondială a Bucătarilor

Sibiul se prezintă cu mândrie la Olimpiada Mondială a Bucătarilor

Executive chef Gheorghe Ciutacu, de la Ramada Sibiu, va participa în perioada 14-19 februarie la Stuttgart, la Olimpiada Mondială a Bucătarilor, organizată de Worldchefs odată la 4 ani.

Meniul gândit de Ciutacu este o invitație la descoperirea spațiului cultural sibian, a ofertei turistice gastronomice a zonei noastre.

“Tărâmul ciobanilor, cu obiceiurile lor, poate fi cu ușurință ilustrat prin mâncare. Vechea tradiție a transhumanței, folosirea produselor locale, va reflecta o imagine perfectă pentru simțuri. Dealuri, râuri, munți, păduri cu oferta lor generoasă vă vor aduce aproape de viața ciobanului român.

Interpretarea în manieră contemporană a rețetelor, punerea în valoare a ingredientelor sunt cheile meniului: Deliciul ciobanului, Supa miresei ciobanului, Cina ciobanului, Ospățul ciobanului «File de cerb Crinț», Desertul ciobanului.

«Colții babei», «barba caprei», semințe de pin, măceșe, cătină, ciupercile «pălăria ciobanului», porumbelele, păstrăvul, merișoare, afine, zmeură, cerbul, pătrunjelul, păstârnacul, napul, hreanul, diversitatea vinurilor (Gorgandin) aparțin acestui pământ, vechile rețete revin la viață arătând importanța unicității regiunii noastre.

Folosirea ingredientelor locale este manifestul bucătarilor regiunii în vederea încurajării oamenilor spre locavorism, spre un stil de viață sănătos, evitarea risipei, precum și perspectiva diferită asupra trecutului, de onorare și împărtășire a moștenirii culinare”, este povestea meniului cu care Gheorghe Ciutacu se va prezenta la Stuttgart.

Gheorghe Ciutacu, secretarul general al Euro-Toques România și membru al Asociației Culturale Euro Est Altenativ, a strâns în cariera sa multe trofee, iar începând cu anul trecut a devenit jurat în cadrul competițiilor internaționale.

Răspunde