Sibiul a depășit Roma și Parisul

Sibiul a depășit Roma și Parisul

Sibiul a primit 30.178 de voturi în competiția European Best Destinations 2020.

Astfel, orașul s-a clasat pe locul al șaselea în clasamentul final, după Colmar (Franța), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) și Cascais (Portugalia), dar peste Paris, Roma sau Cork (Irlanda).

Maximilen Lejeune, directorul Asociației European Best Destinations: „Destinația Sibiu oferă o varietate extraordinară de experiențe, obiective istorice de vizitat și evenimente importante. Sibiu se clasează între destinațiile din Europa recomandate a fi vizitate și reprezintă un motor economic și turistic al Transilvaniei. Sibiul este un oraș plăcut pentru locuit, dar și o locație bună pentru investiții, destinația bifând toate atuurile unui oraș pe care turiștii l-au așezat între orașele care merită vizitate. Proiectele pe care le dezvoltați au pus Sibiul în lumina reflectoarelor. Alegând să extindeți zonele verzi, să creați infrastructura pentru un transport prietenos cu mediul, pentru sport și pentru petrecerea timpului liber, locuitorii Sibiului au fost așezați în centrul atenției administrației orașului. Aceste alegeri, aceste proiecte, contribuie în mare măsură la atractivitatea Sibiului.”

Sibiul va fi promovat pe parcursul anului 2020 la nivel european ca una dintre cele mai bune destinații europene pentru un city break cultural, pentru experiențe gastronomice și călătorii romantice, potrivit reprezentanților Primăriei.

Concursul European Best Destinations s-a desfășurat în perioada 15 ianuarie – 5 februarie și s-au acordat, în această perioadă, 600.000 de voturi. Miercuri, 5 februarie, a fost publicat clasamentul competiției, ținându-se cont de numărul de voturi înregistrat de fiecare destinație pe platforma europeanbestdestinations.com. Cele mai multe voturi pentru Sibiu au venit din România, Germania, Austria, Spania și Italia. De asemenea, Sibiul se situează în top 10 al preferințelor turiștilor asiatici care vizitează Europa.

„E poezie și frumusețe la fiecare colț de stradă în Sibiu și ochi pe fiecare acoperiș! Știați că orașul este unul dintre cele mai vizitate din România? Sibiul reprezintă 800 de ani de istorie, dar și unul dintre cele mai moderne și dinamice orașe din Europa”, notează site-ul competiției.

Răspunde