Șezătoare la Rășinari

Șezătoare la Rășinari

Clubul GreenIMPACT „Cocoșul de munte” organizează cea de-a doua ediție a evenimentului „Azi în sat e șezătoare”.

Joi, 27 februarie, începând cu ora 17, sala mare a Muzeului Etnografic din Rășinari va fi din nou neîncăpătoare pentru localnicii de toate vârstele care iubesc tradițiile și respectă moștenirea înaintașilor. Vor fi demonstrații de țesut la război, sculptură în lemn, pictură pe sticlă, dans tradițional, confecționare de suveniruri, dar și o degustare de produse locale.

Invitați speciali ai acestei ediții sunt Călușerii din Rășinari, interpreta de muzică populară Maria Bădilă Irimia și solista folk Raluca Cismaru.

„Evenimentul, aflat la a doua ediție, se vrea a fi o întâlnire de suflet între generațiile de ieri și de azi, punând în valoare tradiții, obiceiuri și meșteșuguri pe care bunicii noștri le-au purtat pe umerii vremii pentru ca noi să le ducem mai departe peste ani. Nu există o taxă de participare însă, deoarece vor avea loc ateliere, se vor degusta produse tradiționale, orice donație pentru Clubul GreenIMPACT «Cocoșul de munte» ne va fi de folos”, transmit organizatorii.

Șezătoarea din Rășinari se desfășoară în parteneriat cu Primăria comunei Rășinari și Școala Gimnazială „Sava Popovici Barcianu” Rășinari.

Inițiativa a fost premiată la Gala Tineretului Sibian 2019, de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, pentru cel mai bun proiect care pune în evidență cultura gastronomică, tradiții și obiceiuri.

Răspunde