Ochiuri românești cu feta, măsline, busuioc și ulei de curry

Ochiuri românești cu feta, măsline, busuioc și ulei de curry

Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzație la Masterchef, ne explică pas cu pas prepararea unui mic dejun sănătos, sățios și gustos!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 2 ouă proaspete
  • 100 g brânză feta
  • 1 lingură oțet
  • 1 lingură praf de curry
  • 1 praf de sare
  • 1 ceapă mică
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 10 frunze de busuioc proaspăt
  • 100 g măsline amestecate

[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Într-o tigaie încinsă, turnăm uleiul și o ceapă mică tocată mărunt. Ținem pe foc până când ceapa începe să-și schimbe culoarea. Adăugăm praful de curry și mai călim un minut. Tragem tigaia de pe foc, acoperim cu un capac și lăsăm să infuzeze 10 minute. Strecurăm uleiul pe care îl putem folosi atunci pe loc sau îl putem păstra câteva luni la frigider.
  2. Se pune aproximativ 1 litru de apă la fiert. Când a clocotit, dăm focul pe minim și adăugăm o lingură mare de oțet. Spargem ouăle în niște cănițe sau boluri. Cu ajutorul unei linguri, facem un vârtej în mijlocul cratiței și turnăm oul fix în mijlocul vârtejului. Procedăm la fel și cu cel de-al doilea. Le fierbem la foc mic până ce albușul este complet fiert, iar gălbenușul este lichid (aproximativ 3 minute).
  3. Tăiem feta în cubulețe mici și o împrăștiem pe farfurie, lăsând loc gol la mijloc.
  4. Presărăm busuiocul proaspăt tocat peste feta.
  5. Între bucățile de feta, intercalăm și măslinele.
  6. Scurgem bine ochiurile de apă și le așezăm în mijlocul farfuriei.
  7. Turnăm o lingură din uleiul de curry împrăștiat peste toate ingredientele.
  8. Servim cât încă sunt ouăle calde.

[/directions]

„Personal, prefer un mic dejun sărat. L-am prezentat și pe scena Festivalului de Bun Gust ce a avut loc în Piața Mare din Sibiu, în perioada 4-6 octombrie 2013”, a mai scris Bogdan, pe blogul său.

Răspunde