Marius Muntean, simply the best

Marius Muntean, simply the best

Executive chef Marius Nicolae Muntean, din Sibiu, membru al Asociației Culturale Euro Est Alternativ, a câștigat două trofee în cadrul Campionatului European Interregional de Gastronomie (Interregionali Kuhara Europskih Regija – IKKER) desfășurat în Croația.

La concursul găzduit de renumita stațiune Makarska, în urma punctajului acordat de membrii comisiei de evaluare, el a câștigat locul I la proba de îndemânare – Raw Cuts of Lamb (dezosarea unei carcase de miel) și locul I la meniu de restaurant compus din trei feluri (Consomme din carne de vițel cu legume, gustare caldă din carne de miel cu piure de morcovi, arpagic și sos de roșii, și fel de bază din mușchi de vită, piure de dovleac cu scorțișoară, cartofi cu brânză de burduf, sparanghel și sos de vin roșu).

Marius Muntean, executive chef la Golden Tulip Sibiu, a reprezentat Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană, Asociația Culturală Euro Est Alternativ și bineînțeles, România.

„În urmă cu un an, chef Marius Muntean a fost selectat pentru acest campionat regional în cadrul celebrului concurs Biser Mora (Perla Mării) din insula Brac, eveniment în care s-a clasat printre primii 5 câștigători la categoria Black Box (coșul secret). În cadrul IKKER au fost selectați finaliștii din mai multe concursuri organizate în Europa de Sud-Est: Croația, România, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Italia, Serbia. Mii de felicitări pentru rezultatul obținut la acest campionat în care colegul nostru și-a arătat măiestria și profesionalismul la cel mai înalt nivel! Mulțumim partenerului Simpa Sibiu pentru sprijinul și suportul acordat!“, a spus chef Radu Zărnescu, președintele Euro-Toques România și CEO ACEEA.

Răspunde