Festivalul gurmanzilor fără fițe

Festivalul gurmanzilor fără fițe

Dacă vreți să luați o pauză de la evenimentele gastronomice cu ștaif, la doi pași de Sibiu se desfășoară „Festivalul Ceaunului”.

Prima ediție a „Festivalului Ceaunului” organizat de grupul de inițiativă ”Împreună pentru Șura Mare” va avea loc la Șura Mare, mâine, 22 februarie, și își dorește să reînvie tradițiile locale și să unească toată comunitatea.

Evenimentul constă într-un concurs gastronomic, unde sunt așteptați localnicii din satele Șura Mare și Hamba, echipați cu propriile ingrediente, ustensile, lemne și ceaun, folosind rețete proprii sau împrumutate. Bucătarii minori sunt de asemenea încurajați să participe, însoțiți și supravegheați de adulți.

Toți vizitatorii sunt bineveniți să contribuie cu diverse bunătăți preparate acasă, cum ar fi plăcintele, covrigii sau prăjiturile.

Începând cu ora 12.00, se va deschide accesul participanților în zona locului de săniuș Pârâul Corbului, concurenții urmând a-și pregăti bucatele. În intervalul 17.00 – 17.30, preparatele vor fi evaluate de către juriu. Pentru locul I, premiul va fi în valoare de 400 lei, pentru locul II – de 200 lei, iar pentru locul III – 100 lei. În încheiere, de la ora 18.00 va fi aprins focul de tabără.

Răspunde