Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

Desert cu ciocolată

timp de citire 1 min

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 180 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolată albă sau neagră
  • 90 g zahăr
  • 2 gălbenușuri de ou
  • pentru glazură: 150 g zahăr pudră, 1 lingură de rom, 1 lingură de apă

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se frământă un aluat fraged și, apoi, se păstrează la rece.
  2. Mai târziu, din acesta, se formează rulouri de dimensiunile unui creion, se răsucesc în formă de covrigei și se lasă la rece, din nou.
  3. Covrigeii se coc într-o tavă tapetată cu făină, în prealabil, acoperindu-i cu glazura (pregătită mai înainte) care se obține amestecând puternic zahărul pudră, romul și apa.
  4. Apoi, covrigeii se pot servi, de preferință, calzi.

[/directions]


Rețetă oferită de doamna Aurelia Rusu din Mediaș, autoarea cărții “Gătim împreună în Casa Baronului”

Lasă un răspuns