Rețeta delicioșilor covrigei de casă cu chimen este explicată de profesoara medieșeancă Aurelia Rusu.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg făină albă
- 2 ouă
- 250 g untură de porc
- 1 lingură drojdie proaspătă
- 1 pachet margarină
- 2-3 lingurițe chimen
- 170 g smântână
- sare
- pentru uns covrigeii: 2 ouă, cașcaval ras și uscat
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se încălzesc smântâna, sarea și drojdia.
- Făina se amestecă cu mâna, împreună cu untura și cu margarina. Apoi adăugăm smântâna, sarea, drojdia. Se frământă bine și se lasă la dospit timp de o jumătate de oră.
- Aluatul se împarte în două sau trei bucăți, pentru a lucra mai ușor. Se întinde fiecare bucată cu sucitorul, se presară deasupra chimen și se presează cu sucitorul în aluat.
- Cu forma se decupează covrigeii pe care îi ungem cu două ouă bătute și deasupra se presară cașcaval ras.
- Se așează apoi în tavă și se coc la foc mic.
[/directions]