Covrigei de casă

Covrigei de casă

Rețeta delicioșilor covrigei de casă cu chimen este explicată de profesoara medieșeancă Aurelia Rusu.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg făină albă
  • 2 ouă
  • 250 g untură de porc
  • 1 lingură drojdie proaspătă
  • 1 pachet margarină
  • 2-3 lingurițe chimen
  • 170 g smântână
  • sare
  • pentru uns covrigeii: 2 ouă, cașcaval ras și uscat

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se încălzesc smântâna, sarea și drojdia.
  2. Făina se amestecă cu mâna, împreună cu untura și cu margarina. Apoi adăugăm smântâna, sarea, drojdia. Se frământă bine și se lasă la dospit timp de o jumătate de oră.
  3. Aluatul se împarte în două sau trei bucăți, pentru a lucra mai ușor. Se întinde fiecare bucată cu sucitorul, se presară deasupra chimen și se presează cu sucitorul în aluat.
  4. Cu forma se decupează covrigeii pe care îi ungem cu două ouă bătute și deasupra se presară cașcaval ras.
  5. Se așează apoi în tavă și se coc la foc mic.

[/directions]

Rețetă publicată de Aurelia Rusu în cartea „Gătim împreună în Casa Baronului”, apărută la Editura Samuel din Mediaş

Răspunde