Condamnați la iubire

Condamnați la iubire

Sibienii care doresc să-și petreacă Ziua Îndrăgostiților într-un mod original pot încerca atmosfera „închisorii maritale” într-un restaurant din centrul istoric.

Ei vor trebui să-și dovedească iubirea mâncând din aceeași farfurie, așa cum obișnuiau sașii din Biertan în perioada medievală.

„Pe 14 februarie, ne-am gândit să sărbătorim Ziua Îndrăgostiților într-un mod unic, după cum este și legenda închisorii maritale de la biserica fortificată din Biertan. Conform legendei, timp de 300 de ani, soţii care nu se mai înţelegeau erau aduşi aici, închişi până la şase săptămâni de către preotul local, în speranţa că îşi vor rezolva problemele şi vor evita, astfel, divorţul. Aceștia aveau doar o farfurie cu mâncare pentru amândoi, o cană din care să bea apă și o încăpere mică, unde nu se puteau evita.

Propunem o reeditare a acestei tradiții. Cina pe care v-o propunem este formată din trei feluri de mâncare și o surpriză, iar mâncarea o să fie servită dintr-o singură farfurie. Chef Aurelian Dragomir împreună cu chef Daniel Joa așteaptă să vă bucure cu preparate inedite”, anunță restaurantul Local din Sibiu.

Cuplurile care vor accepta provocarea vor plăti 140 de lei pentru cina de Valentine’s Day.

EFICIENȚĂ: Vreme de 300 de ani, la Biertan nu a existat decât un divorţ, potrivit preotului evanghelic din sat, Ulf Ziegler.

Răspunde