Șnițel cu ceapă din carne de vițel

Șnițel cu ceapă din carne de vițel

Din nordul județului Sibiu vine această rețetă de inspirație săsească pe care vă invităm să o încercați!

Șnițel cu ceapă din carne de vițel

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • pulpă de vițel (în funcție de numărul de persoane)
  • 3 cepe mari
  • ulei
  • smântână
  • 3 linguri de făină
  • sare
  • piper

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Carnea se taie felii subțiri, o batem, o sărăm, o piperăm și o trecem prin făină.
  2. Încingem uleiul într-o tigaie și prăjim carnea.
  3. Adăugăm ceapa tăiată mărunt și lăsăm să se călească.
  4. Turnăm 2 căni de apă și lăsăm să fiarbă, amestecând din când în când, până e fiartă carnea.
  5. Dintr-o lingură de făină și smântână, se face un sos care se toarnă peste carne. Apoi se mai fierbe puțin, până se îngroașă sosul.
  6. Se servește cu cartofi, paste sau alte garnituri și neapărat cu murături.

[/directions]

Rețeta îi aparține doamnei profesoare Aurelia Rusu, din Mediaș, care a publicat-o în cartea „Gătim împreună în Casa Baronului”.

Răspunde