Din nordul județului Sibiu vine această rețetă de inspirație săsească pe care vă invităm să o încercați!
Șnițel cu ceapă din carne de vițel
[ingredients title=”Ingrediente”]
- pulpă de vițel (în funcție de numărul de persoane)
- 3 cepe mari
- ulei
- smântână
- 3 linguri de făină
- sare
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Carnea se taie felii subțiri, o batem, o sărăm, o piperăm și o trecem prin făină.
- Încingem uleiul într-o tigaie și prăjim carnea.
- Adăugăm ceapa tăiată mărunt și lăsăm să se călească.
- Turnăm 2 căni de apă și lăsăm să fiarbă, amestecând din când în când, până e fiartă carnea.
- Dintr-o lingură de făină și smântână, se face un sos care se toarnă peste carne. Apoi se mai fierbe puțin, până se îngroașă sosul.
- Se servește cu cartofi, paste sau alte garnituri și neapărat cu murături.
[/directions]
Rețeta îi aparține doamnei profesoare Aurelia Rusu, din Mediaș, care a publicat-o în cartea „Gătim împreună în Casa Baronului”.